CLUK
Centrum för livsmedelsutveckling i Karlshamn (CLUK) är ett centrum för kreativ samverkan, erfarenhetsutbyte och förnyelse inom livsmedelsbranschen. CLUK är ett resurscentrum för stora och små livsmedelsföretag som erbjuder kompetens, rådgivning och flexibel utrustning för utveckling av produkter och processer samt för småskalig produktion. Vi arbetar främst med pumpbara produkter som drycker, mejeriprodukter, såser, sylter och desserter, men även andra typer av livsmedel är välkomna.
CLUKs övergripande mål är att stötta livsmedelsföretag i utveckling och förädling av livsmedel samt bidra till att stimulera och möjliggöra expansion inom livsmedelsområdet.
Målsättningen nås genom:
Att företagen ges möjlighet till kvalificerad rådgivning i utvecklingsfrågor från idé till färdig produkt.
Att erbjuda möjligheter för småskalig livsmedelsproduktion.
Att verksamheten skapar en miljö som bidrar till ett kreativt företagsklimat samt innovativt tänkande.
Att möjligheten att utveckla helt eller delvis nya livsmedel inspirerar till nyföretagande inom livsmedelsområdet.
Att projektet bidrar till en allmänt höjd kompetensnivå inom livsmedelsområdet.
Att projektet verkar för en ökad regional samverkan inom livsmedelsområdet.
Projektets målgrupp är livsmedelsproducenter, lantbruksföretag och organisationer inom livsmedelssektorn i första hand i Södra Sverige samt utbildningsinstanser inom livsmedelsområdet.
Webbsida till CLUK.
2009 -

Finansiärer: Region Blekinge, Region Skåne, Maseco AB, Karlshamns Kommun, Länsstyrelsen Blekinge, SP Food and Bioscience, Ronneby Kommun och Sölvesborgs Kommun.
Läs mer om CLUK på www.cluk.se
Kontakt
