Digitala Lärmiljöer
NetPort Science Park erbjuder pedagoger, forskare och produktutvecklare en mötesplats för att stimulera dialog och samverkan i skapandet av bättre digitala lärmiljöer. Målet är att bidra till bättre lärande i skolan och att stimulera regional tillväxt.
NetPorts verksamhet inkluderar aktiviteter för att på olika sätt främja skolans digitalisering så som Digitala Lärmiljöer och Cesam Blekinge. Inom Digitala Lärmiljöer ligger fokus på att främja samarbete mellan olika aktörer i Triple Helix-anda för att bidra till digitala resurser som förbättrar lärande. I stället för dagens isolerade öar med utvecklingsarbete skapar NetPort en effektiv mötesplats för samverkan mellan skolor, forskning och näringsliv, vilket optimerar förutsättningar för att identifiera behov och potentiella lösningar.
Handlingsplan för Digitala Lärmiljöer
- Attrahera företag som utvecklar digitala läromedel, lärresurser och lärmiljöer.
- Främja utveckling i både nystartade och existerande företag.
- Främja högskoleverksamhet inom digitala lärmiljöer med stark grundutbildning kopplad till forskning.
- Stärka BTH och dess forskningsprofil
- Attrahera studenter och behålla utexaminerade studenter i regionen.
- Samverka med högskolor med starka pedagogiska och medietekniska profiler.
- Samverka med skolor som behovsägare och testbäddar.
- Facilitera möten mellan aktörer för att identifiera och initiera gemensamma projekt.
- Bedriva omvärldsbevakning.
- Identifiera och sprida goda exempel.
- Arrangera seminarier, föreläsningar och workshops.
Bakgrund
NetPort har lång erfarenhet av samverkan mellan näringsliv, Blekinge Tekniska Högskola (BTH) och Karlshamns kommun. Hållbar ekonomisk tillväxt och samhällelig utveckling främjas genom initiering och deltagande i forskningsprojekt tillsammans med lokala, nationella och internationella partners och finansiärer. NetPort bidrar till utvecklingen av skolans digitalisering genom att främja Triple Helix-samverkan mellan aktörer som utvecklar och använder digitala lärmiljöer.
2014 -
#NDL14
På konferensen #NDL14 (4/11) samlades 120 pedagoger, forskare och produktutvecklare för att utbyta insikter, behov och erfarenheter för att bidra till bättre digitala lärmiljöer för skolan. Information och resultat från konferensen hittar du här.
Kontakt
